Kategorie
 
 
 
 
 

Závitořezy ROSCAMAT

Závitořezy ROSCAMAT jsou vyrobeny ze dvou nebo tří ramen (podle modelu) vzájemně spojených tak, že tvoří pantografický systém zaručující kolmost nástroje na rovinu upnutí v každém pracovním bodě. Systém je vyvažovaný vzduchovou pružinou umístěnou v tělese ramene. Na upnutí závitníku se používají rychlovyměnitelné vložky. Jednoduchost, variabilnost, nulový čas nastavení nástroje a jednoduchost přenosu stroje z jednoho místa dílny na druhé dělají ze závitořezů ROSCAMAT zařízení potřebné v každé strojírenské výrobě.

Závitořezy ROSCAMAT

Jsou vhodné pro malé dílce, jakož i pro rozměrné obrobky s různými pracovními výškami, jako jsou například velké formy. Všechny závitořezy je možné dodat s otočnou hlavou pro řezání závitů v horizontální poloze. Ke strojům je možné dodat množství příslušenství na zefektivnění výroby, jako jsou pracovní stoly, magnetické podstavy, prodloužení závitníků nebo držáky závitových kruhový čelistí.


1. Modulární systém - závitořezy ROSCAMAT jsou unikátní modulárním systémem, který umožňuje zajistit optimální řezné podmínky pro jednotlivé rozměry závitů, tj. počet otáček a velikost točivého momentu. Modulární systém se skládá ze 6 rychlovýměnnými modulů (planetových převodovek) pomocí kterých lze v případě potřeby rychle měnit otáčky nástroje. Každý závit je tak možné řezat předepsanými řeznými rychlostmi.

2. Pevnost ramen v průřezu - stroje ROSCAMAT vynikají stabilitou a pevností ramen v průřezu. Ramena jsou vyrobeny z pevné hliníkové slitiny, což zaručuje odolnost proti působení momentových sil vznikajících při řezání závitu. Nedochází tak k deformaci stroje a ztrátě kolmosti vůči upínací ploše.

3. Bezpečnost a dlouhá životnost - elektronické prvky (kabeláž) stroje, pneumatické vedení a také všechny pohyblivé části stroje (vzduchová pružina) jsou zabudovány v tělese stroje, což zaručuje vysokou bezpečnost a dlouhou životnost stroje.

 


Hlavní přínos závitořezů ROSCAMAT:

  • zvýšení kvality - každý zavit je nařezán kolmo, nebo pod zvoleným úhlem
  • zvýšení efektivity výrobního procesu (zkracují výrobní čas)
  • úspora finančních nákladů
    • snižují spotřebu závitníků
    • snižují počet zmetků
  • vysoká variabilnost stroje
    • závitování, zahlbnovanie, osazování Helicoil vložek, vrtání do měkkých materiálů
  • jednoduchá obsluha
  • nízká hlučnost

 

Prohlédněte si nabídku různých variací závitořezů Roscamat v našem e-shopu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze